Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Όχι στο Όνομά μας!!!!

Αυτές τις μέρες γίνεται ένας αγώνας δίκαιος
Ένας αγώνας σκληρός και ζόρικος….
Ένας αγώνας που είναι ντροπή να μην μας νοιάζει
Αν ποτέ δεν έχετε κάνει κάτι παράνομο
όπως να βρίσετε, να ρίξετε μία μπουνιά….
να γρατζουνίσετε ένα αμάξι
να ρίξετε ένα φάσκελο….
να δοκιμάσετε ναρκωτικά
να οδηγήσετε μεθυσμένοι
(γιατί όλα τα παραπάνω αν και είναι πλημμελήματα…
αλλά αν δεν έχεις να πληρώσεις…
όπως ορισμένοι άνθρωποι….
μπαίνεις φυλακή κανονικά)

Δεν μπορεί να μην είχατε κάποιον φίλο,
που τα έχει κάνει…..
Για να μην πω για πιο κοινά «εγκλήματα» ….
όπως χρέη στο ΤΕΒΕ….
χρέη στην εφορία….
ανασφάλιστη εργασία….
κτίσιμο αυθαίρετου….
κλοπηράιτ….

Οι καιροί είναι δύσκολοι
και δεν πρέπει να αδιαφορούμε….
για την δικαιοσύνη και την ισότητα
για την αδυναμία…..

Όχι.... όλοι στην φυλακή….
δεν είναι δράκοι….
ούτε έμποροι ναρκωτικών….
Είναι κυρίως φτωχοί άνθρωποι
που μας έχουν ανάγκη….
Και που χρειάζονται πίσω
την αξιοπρέπεια τους
την αξιοπρέπεια μας....

Αύριο μπορεί να ήμαστε εμείς ή κάποιος που αγαπάμε
στην θέση τους….
και πρέπει να το λήξουμε το αίσχος τώρα….

Οσο κρατάει αυτό...
Είμαστε όλοι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ......
ολοι ΕΝΟΧΟΙ.......
και ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !!!!!!!

Υ.Γ. Τα καθάρματα είναι έξω.. εκεί…μη το ξεχνάτε…Όχι στο Όνομά μας

“Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Είναι κύριο θέμα η ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος”.
Κάρολος Παπούλιας, 6/11/08

“Είμαστε άνθρωποι – κρατούμενοι. Άνθρωποι, λέω”
- Βαγγέλης Πάλλης, Κρατούμενος, 9/11/08

Από τις τρεις Νοεμβρίου μία εκκωφαντική κραυγή συνταράσσει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Από τις τρεις Νοεμβρίου σύσσωμοι οι κρατούμενοι όλης της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο : τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.
Απέναντί τους αντιμετωπίζουν την εκκωφαντική σιωπή των κραταιών ΜΜΕ και την παντελή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας.
Σε αυτές τις πρακτικές
όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο
ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ.

Η κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είναι απερίγραπτη και μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με τη σκληρή γλώσσα των μαθηματικών. Στα κατ’ επίφαση “σωφρονιστικά” ιδρύματα της χώρας έχουν καταγραφεί συνολικά 417 θάνατοι την τελευταία δεκαετία, ενώ ο ρυθμός τους έχει απογειωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε σήμερα να σβήνουν στα χέρια του κράτους τέσσερις άνθρωποι το μήνα.
Η πληρότητα αγγίζει το 168% (10.113 κρατούμενοι για 6.019 θέσεις) με την αναλογία χώρου για κάθε άνθρωπο να φτάνει σε περιπτώσεις το 1τμ.
Συγχρόνως, το Ελληνικό δικαστικό σύστημα στέλνει στη φυλακή έναν στους χίλιους κατοίκους της χώρας με τους έγκλειστους χωρίς δίκη (υπό προσωρινή κράτηση) να αγγίζουν το 30% του συνολικού αριθμού των κρατουμένων.
Αν η ποιότητα μίας Δημοκρατίας κρίνεται από τις φυλακές της, τότε η Δημοκρατία μας ασθμαίνει. Αν η τιμώρηση παραβατικών συμπεριφορών με εγκλεισμό γίνεται από το κράτος στο όνομα της κοινωνίας, τότε για την κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είμαστε όλοι υπόλογοι, με συντριπτικές όμως ευθύνες να αναλογούν στην κρατική μηχανή.
Σε αυτή την πραγματικότητα
όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε
ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από επίσημους φορείς για τις Ελληνικές φυλακές σκιαγραφούν εικόνα κολαστηρίων. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (2007) διαπιστώνει βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχείριση και απειλές κατά της ζωής κρατουμένων, σειρά παραβιάσεων αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης, ελλείμματα στη διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων, αποσιώπηση περιστατικών βίας με την συμπαιγνία ιατρών και φυλάκων, απαράδεκτες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης και ιατρικού ελέγχου στους κρατούμενους κλπ.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει εκδώσει σειρά καταδικαστικών για την Ελλάδα αποφάσεων που αφορούν κακομεταχείριση ή/και παραβιάσεις άλλων δικαιωμάτων κρατουμένων από σωφρονιστικές αρχές. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει πάρει απόφαση - καταπέλτη για τα κακώς κείμενα στις φυλακές, προτείνοντας άμεσες δράσεις για την επίλυση τους. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη συνεργασίας των αρμόδιων κρατικών φορεών μαζί του, λόγω της οποίας έχει ουσιαστικά απαγορευτεί η είσοδός του στις φυλακές της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, και πολλοί πολιτικοί/κοινωνικοί φορείς καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση και ζητούν ευρύτερη συνεργασία για το ξεπέρασμα του προβλήματος.
Αν ανθρώπινα είναι τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε ανθρώπινο ον, κάθε στέρησή τους στις Ελληνικές φυλακές αποτελεί ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας.
Σε αυτή την κατάσταση
όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε
ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Με την απεργία πείνας οι κρατούμενοι καταφεύγουν στο τελευταίο οχυρό αντίστασης, που τους έχει απομείνει, το σώμα τους. Είχε προηγηθεί έσχατη έκκλησή τους προ μηνός προς τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στο πρόβλημα, καθώς δεν πήγαινε άλλο. Για να λύσουν την απεργία πείνας ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων, που αποκαθιστούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια και επανακτούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, αιτημάτων συγκεκριμένων, αξιοπρεπών και άμεσα υλοποιήσιμων. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων η πολιτική ηγεσία εξαντλεί τη δράση της σε αδιαφορία, υποσχέσεις και καταστολή των κινημάτων τους. Τυχόν αδιαφορία και αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας όμως και σε αυτή τη φάση θα σημαίνει νεκρούς απεργούς πείνας. Στη μετωπική λοιπόν σύγκρουση που επιλέγουν οι κρατούμενοι της χώρας για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνως αυτονόητων δε μπορούμε να μένουμε απαθείς σταυρώνοντας τα χέρια και περιμένοντας τις ειδήσεις των θανάτων από τις απεργίες πείνας αλλά θα σταθούμε αλληλέγγυοι. Αν η περιφρούρηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβάλλουν την επαγρύπνιση όλων μας, τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να πάρουμε θέση όλοι απέναντι στο πρόβλημα χωρίς αδιαφορίες και υπεκφυγές.

Απέναντι στην τεταμένη κατάσταση στις φυλακές όλης της χώρας
όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο
καθιστούμε την πολιτική ηγεσία απολύτως υπεύθυνη
για ό,τι συμβεί και απαιτούμε άμεσα
την τόσο θεσμική όσο και στην πράξη
ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

15 σχόλια:

tantoguanto είπε...

Χατζηγάκη άκουσε τουλάχιστο αυτούς!!Αυτοι ΞΕΡΟΥΝΕ.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στο χώρο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, άνθρωποι που όλοι μας έχουμε κάνει σπουδές, (…), και πού λόγω της υποαπασχόλησης και της ανεργίας υποβάλαμε τα χαρτιά μας εδώ και ένα χρόνο και προσληφθήκαμε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Πάτρα.
Δεν περιμέναμε να βρούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί όλοι μας λίγο η πολύ και σε εργοστάσια έχουμε δουλέψει και τετραωρίτες κ.λ.π.
(…), οι κρατούμενοι στοιβάζονται ανά 11 η 12 σε χώρους για 5 άτομα, εάν δεν είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τότε πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί? (…) δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ (…) δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, (…) δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (τηλ. 2610 647254, 2610 647253).
Οι ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στα προαύλια, συνέπεια της μη ύπαρξης ούτε ενός κάδου για απορρίμματα, σε συνδυασμό είτε με τις υψηλές θερμοκρασίες είτε με την συνεχή υγρασία, δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο δυσωδίας αλλά για αρρώστιες που και λόγω του υπερπληθυσμού που από τη μια στιγμή στην άλλη θα δημιουργήσουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ...
Αξιότιμοι κύριοι,
των Μέσων Ενημέρωσης ελπίζουμε και σας ζητάμε να βοηθήσετε, έστω με την δημοσιοποίηση, αυτών των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών
Υ.Γ. Να μας συγχωρήσετε γιατί δεν δίνουμε τα ονόματα μας αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ με όλη τη σημασία της λέξης να μην βρεθούμε "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" μετατιθέμενοι εκδικητικά.

manetarius είπε...

Μετά και το σχόλιο του tantoguanto, τι άλλο θέλουμε για να υπογράψουμε;

ΑκαΝόΝΙστΗ καλά το πήγες το γράμμα..μου ήθελες και συμβουλές! ;)
εεεεεεεεε...!!!

irlandos είπε...

Το 'βαλα κι εγώ σήμερα στο μπλογκ μου. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει με όλη αυτή την προβολή μέσω των μπλογκς, διότι αν περιμένουμε από τα ΜΜΕ, "σωθήκαμε" ...

Μπράβο και στους εργαζόμενους στην Φυλακή Πατρών, για το γράμμα που βρήκε και αναδημοσίευσε ο tantoguanto.

aKanonisti είπε...

@tantoguando....
Συγκλονιστικό και αυτό το γραμμα...
Ολα δειχνουν απάνθρωπα και παράλογα...
Μικρα.. και σιχαμενα...
Τι αλλο θέλουν οι σκατοψυχοι συμπολίτες μας και οι πολιτικοί μας για να ενδιαφερθούνε??
Ολοι είναι τόσο νόμιμοι???
Τόσο άκαμπτοι?? Τόσο σίγουροι???
Δεν ξέρω....@μανιταράκι μου....
εγώ σε ρώτησα.. αλλά εσύ οργίαζες και άργησες να απαντήσεις...
Χαχαχχααχαχαχαχχα@irlande....
το περίμενα από σένα...
είσαι δίκαιος και ευαίσθητος...
δεν παίζει ρόλο αν κάτι θα βγει...
ειναι σημαντικό να μην κλείνουμε τα μάτια...


Καλημεραααααααααααα σαςςςςςςςςς

Green_revenger είπε...

Σηκώνει και σχόλια αυτή η ανάρτηση;

Τι να πω...

καλημέρα

aKanonisti είπε...

Καλημέρα greenάκο....

:-)))

gregory είπε...

μπραβο ρε παιδια ναι ειναι απαραδεκτοι ..αυτοι θα κλεισουν ακομη και μενα στην φυλακη γιατι δεν γραφω ορθογραφικα...συνηπογραφω και εγω ..
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΗ ΡΙΖΗΚΗ ΑΛΛΑΓΗ....
...ΤΩΡΑ...

aKanonisti είπε...

@gregory....
Μποστ της μπλογόσφαιρας... έβαλες ωρε την ίδια ανάρτηση?
Να συμμετέχεις στην διαμαρτυρία???
Γιατί θα μπεις σίγουρα φυλακή για την ορθογραφία...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

epikuros είπε...

Μαρία μου ,καλημέρα μάτια μου. Είμαι το 281 Νο. Αυτό μπορώ να κάνω για την ώρα.
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Φιλιά.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Υπογράφουμε φυσικά! Και θυμώνουμε φυσικά. Και είμαστε μαζί τους φυσικά. Γιατί πιστεύω, ότι μόνο άν κάποιος δεν αντέξει και πεθάνει μπορεί ίσως κάτι ν' αλλάξει; Σου δίνουνε την εντύπωση ότι οι "αρμόδιοι" έχουν ευαίσθητα ώτα; Η αίσθημα ντροπής;
"Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί", όπως έγραψε κι' ο Γκάτσος... Και με αίμα.
Πάω να υπογράψω.
Καλησπέρα!

aKanonisti είπε...

Γεια σου ευγενικέ επίκουρε..... και αγριεμένε βιολιστή.....

Υ.Γ. Τελικά οι γυναίκες είμαστε πιο μοβόρες ε???
:-)))))

stella είπε...

Οχι φαντασου να με δικαζαν και να με βαζαν φυλακη!

Εθνικη επανασταση!
(ας κανω λιγο χιουμορ αφου την γλυτωσα)

Ξανατονιζω εχει φυλακισμενες μητερες με παιδια εκει μεσα,ας σκεφτουν τουλαχιστο εκεινα!

aKanonisti είπε...

@stella...
υπήρχε η πιθανότητα να μην την είχες γλυτώσει...
και εξαιτίας ενός ανόητου γκόμενου... να ήσουν στην φυλακή...
Τόσο απλά....

Δεν είναι αστείο κοπελάρα μου....
Το ξέρω και το ξέρεις....

:-))))

gregory είπε...

λοιπον ακανονιστη .εγραψα και ειδα οτι ειμαι 377 ..εαν τα καταφερα ..ειμαι...θεος .και εσυ πες οτι θες...
βλεπης εσεις που μαθατε πολλα γραματα...αφηνετε εμας στα σκοταδια εξεπιτιδες....
ΥΣ οχι εσυ πρωσοπικα ετσι...
ΥΣ2 ξερω οτι εχεις προβλημα με την ορθογραφια..αλλα συχωραμε προσπαθω ...

ΥΣ3 ρωταμε για ηλετρολογικα?

kostaslogh είπε...

Δεν μπήκα για έλεγχο ,ήμουν σίγουρος,
την αγωνιστική μου καλησπέρα μπήκα να
αφήσω!