Επειδή αύριο…
θέλεις να πάμε να φάμε έξω…..
και δεν σου χαλάω ποτέ χατίρι…..
Από την άλλη….
θέλω κολασμένα να σου ξαναμαγειρέψω…
κάτι ιδιαίτερο που να σου μοιάζει….
κάθομαι και σκέφτομαι…
πως θα ήταν μια "αγαπητότατη" συνταγή…
Θα ήταν σίγουρα πολύπλοκη….
με πολλά μικρά γκουρμέ τρικάκια….
Θα είχε πολύ απλά υλικά….
ελληνικά….
μαγειρεμένα όμως με ιδιότροπο τρόπο…
Θα είχε πολλά αρωματικά βότανα…..
από το βουνό σου μαζεμένα…
και θα έφερνε την μυρωδιά της άνοιξης…
στον ουρανίσκο….
Ιδού λοιπόν πως την φαντάστηκα…
και επιφυλάσσομαι να σου την κάνω…
..........
θέλεις να πάμε να φάμε έξω…..
και δεν σου χαλάω ποτέ χατίρι…..
Από την άλλη….
θέλω κολασμένα να σου ξαναμαγειρέψω…
κάτι ιδιαίτερο που να σου μοιάζει….
κάθομαι και σκέφτομαι…
πως θα ήταν μια "αγαπητότατη" συνταγή…
Θα ήταν σίγουρα πολύπλοκη….
με πολλά μικρά γκουρμέ τρικάκια….
Θα είχε πολύ απλά υλικά….
ελληνικά….
μαγειρεμένα όμως με ιδιότροπο τρόπο…
Θα είχε πολλά αρωματικά βότανα…..
από το βουνό σου μαζεμένα…
και θα έφερνε την μυρωδιά της άνοιξης…
στον ουρανίσκο….
Ιδού λοιπόν πως την φαντάστηκα…
και επιφυλάσσομαι να σου την κάνω…
..........
..........
«Αγαπητότατο Ψαρονέφρι»
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 Ψαρονέφρι ανοιγμένο και κτυπημένο (γύρω στα 500γρ.)
2 φλιτζάνια ψίχα καρύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές πάστα ελιάς
200 γρ. φέτα
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 καυτερές πιπεριές
ελαιόλαδο
ρίγανη
θυμάρι
δεντρολίβανο
δάφνη
φασκόμηλο
πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σοτάρουμε σε λίγο κριτικό παρθένο ελαιόλαδο.....
«Αγαπητότατο Ψαρονέφρι»
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 Ψαρονέφρι ανοιγμένο και κτυπημένο (γύρω στα 500γρ.)
2 φλιτζάνια ψίχα καρύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές πάστα ελιάς
200 γρ. φέτα
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 καυτερές πιπεριές
ελαιόλαδο
ρίγανη
θυμάρι
δεντρολίβανο
δάφνη
φασκόμηλο
πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σοτάρουμε σε λίγο κριτικό παρθένο ελαιόλαδο.....
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.....
(δακρύζουμε ελαφρώς...αλλά δεν πειράζει....)
(δακρύζουμε ελαφρώς...αλλά δεν πειράζει....)
Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά....
να ελευθερώσουν το άρωμα τους....
(μυρίζει υπέροχα η κουζίνα τώρα...)
Ακολουθούν οι καυτερές πιπεριές....
Ακολουθούν οι καυτερές πιπεριές....
(που ξέρω πόσο σου αρέσουν...)
που έχουμε πρώτα κόψει σε μικρά τετραγωνάκια
(με πλευρά περίπου 3 χιλιοστών)
και το σκόρδο....
Μόλις πάρουν χρώμα,
Μόλις πάρουν χρώμα,
ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες ...
τις έχουμε κόψει από πριν σε κυβάκια....
(με πλευρά περίπου 8 χιλιοστών)
και έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα
και όλους τους σπόρους!!!
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Σε ένα υφασμάτινο πουγκί ...
Σε ένα υφασμάτινο πουγκί ...
(κατα προτίμηση από τούλι)
βάζουμε το δεντρολίβανο,
το φασκόμηλο και την δάφνη.....
το δένουμε και το ρίχνουμε
μέσα στο μείγμα....
Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,
Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,
και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση....
......
Εν τω μεταξύ κόβουμε την φέτα σε κύβους
Εν τω μεταξύ κόβουμε την φέτα σε κύβους
(με πλευρά 12 χιλιοστών)
και τρίβουμε την καρυδόψιχα με το χέρι....
(αν θέλουμε τρώμε και ένα καρυδάκι..)
Αφαιρούμε το πουγκί....
Αφαιρούμε το πουγκί....
(δεν το πετάμε όμως...)
και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε
το μείγμα μας με το τυρί,
την ρίγανη, το θυμάρι
και την μισή καρυδόψιχα....
.......
Απλώνουμε το ψαρονέφρι στο ταψί...
Απλώνουμε το ψαρονέφρι στο ταψί...
(εννοείται πως το έχουμε λαδώσει πρώτα)
αλείβουμε την μία του πλευρά με την πάστα ελιάς,
και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο
και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο
και το τυλίγουμε ρολό.....
Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες....
Το αλείβουμε με λάδι....
Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες....
Το αλείβουμε με λάδι....
και ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι εξωτερικά
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι....
Μετά το πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα....
Μετά το πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα....
και ρίχνουμε στο ταψί
το κρασί και ένα φλιτζάνι νερό....
(στο πλάι με προσοχή να μην φύγει το καρύδι....)
....
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 150 βαθμούς για 40΄ περίπου
έχοντας όμως καλύψει το ταψί με αλουμινόχαρτο....
(για να μην μας ξεραθεί....)
Το γυρίζουμε σε τακτά διαστήματα
Το γυρίζουμε σε τακτά διαστήματα
ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα....
Δέκα λεπτά πριν το τέλος,
Δέκα λεπτά πριν το τέλος,
αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο,
και το γυρίζουμε
ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα....
...
Όταν ψηθεί το κρέας,
...
Όταν ψηθεί το κρέας,
στραγγίζουμε τα υγρά από το ταψί,
για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα....
Κόβουμε το τρυφερότατο κρέας σε φέτες,
αφαιρούμε με προσοχή τις οδοντογλυφίδες....
(μην τυχόν το ξεχάσουμε και τραυματιστούμε...)
και το διατηρούμε ζεστό στο φούρνο,
μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα....
.....
Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τα κρεμμυδάκια....
(πάχος ροδέλας 5 χιλιοστά)
Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν,
(τα ανακατώνουμε ταυτόχρονα)
προσθέτουμε το ζουμί από το ταψί,
αλατοπιπερώνουμε
και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.....
....
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα....
(πρέπει οπωσδήποτε να δέσει...)
Μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα στα πιάτα,
και βάζουμε επάνω τις φέτες του κρέατος....
(εσένα σου βάζω το μεγαλύτερο και καλύτερο κομμάτι)
............
............
...........
.....
Θα το συνόδευα με τούρκικη ντοματοσαλάτα και πιλάφι....
Θα το συνόδευα με τούρκικη ντοματοσαλάτα και πιλάφι....
και ασφαλώς πολύ, πολύ,
μα πάρα πολύ.
κρασί Καπνίας Λευκό
από το Κτήμα Χατζημιχάλη....
........
......
Μουσική υπόκρουση θα είχαμε το γνωστό cd....
και θα ακούγαμε κλασσικά...
20 φορές το αγαπημένο μου τραγούδι....
(μήπως για αυτό ωρέ θέλεις να φάμε έξω???)
.......
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
23 σχόλια:
ακανόνιστη ,μου άνοιξες τήν όρεξη
το άρωμα απ τα μπαχαρικά εφτασε
νέα σμύρνη!!!!
αντε καλό σαβ/κο!
Ελεος, καλή μου.
Σου προτείνει να φάτε έξω και φαντασιώνεσαι συνταγές;;;;;;;;;;;;;
(Είναι τρελλοί αυτοί οι αρχιτέκτονες!)
Αμ, κι εκείνες οι πιπεριές και οι ντοματες, με τις πλευρές τους μετρημένες με ακρίβεια χιλιοστού, με στείλανε.
Πάντως, ενδιαφέρουσα φαίνεται η συνταγή σου.
Θα ψάξω να βρω κάποιον να μου τη μαγειρέψει.
(Είμαι εντελώς άχρηστη λέμε, χαχαχαχα)
@κόκκινη κίσσα....
όποτε ανέβεις θεσσαλονίκη είσαι καλεσμένη μου...να σου μαγειρέψω... ότι γουστάρεις...
Στο χρωστάωωωωω ωρέ....
:-))))
@Houlk μου....
είμαστε τρελοί οι αρχιτέκτονες...
αλλά... για μένα η μαγειρική είναι η απόλυτη τέχνη...γιατί είμαι φιλήδονη...
Λατρεύω να μαγειρεύω... για άτομα που αγαπάω... και συνήθως συνδέω τα άτομα με συνταγές...όπως άλλοστε και την διάθεση μου...
Ποτέ ενα φαγητό μου δεν είναι ίδιο με ένα προηγούμενο...
Μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω...
Επίσης στους φίλους παραδίδω μαθήματα... οπότε...αν θελήσεις... απλά σφύρα....και θα σε κάνω ξεφτέρι.. σε χρόνο d(t) την επόμενη φορά που θα κατέβω Αθήνα...
:-)))))
ρε 'συ...μόλις έφαγα και μ΄έκανες και ξαναπείνασα...(δεν πρόκειται να την ολοκληρώσω ποτέ αυτή τη γαμωδίαιτα)...
εγώ παντως ακούω και Ζαφείρη Μελά αν είναι να φάω τέτοιο φαγητό! χαχαχαχααα!! (πάλι μονη μου γελάω;)
δεν με ενδειαφερη το θεμα....σορυ..
Όλα τα κάνεις μια χαρά μπράβο!!! Άκουσε και κάποια μεγαλύτερη??Μην βάζεις τόσα μυρωδικά παρέα καλύπτει το ένα το άλλο!!! Το κρασί περισσότερο,δε χρειάζεται νερό,θα το κάνεις καλύτερο μεθυσμένο!!!Μόνο κρασί!!!Το νερό σκουριάζει!!!Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!!!
Για κάποιο λόγο ψαχνω και γω την τέλεια συνταγή. Εχω τελειώσει με τις δοκιμασμένες. Για την περίπτωση έχω μία πολύ καλή, που σε καμμία περίπτωση δεν βάζει τον άλλο/η σε ιδέες για φαγητό έξω. Γιατί δεν απαιτεί περισσότερο από 20 λεπτά. Ούτε περίπλοκα υλικά. Μόνο φρεσκο δεντρολίβανο. Και λημνιώτικο κρασί. Για τα βιοκλιματικά ξέρω κάποιον ειδικό. Και αν έχω καταλάβει που περπατάς το σκυλί, είναι 5 λεπτά με τα πόδια προς τα πάνω, που λένε και στην πατρίδα. Αν θες του κάνω μια επαφή και σε συνδέω στο mail σου. Για τη συνταγή μάλλον έχω χάσει την προθεσμία. Οποτε θέλεις στη στέλνω. Δοκιμασμένα αποτελεσματική.
Α στα διάλα, πείνασα πρωί πρωί...
Ενδιαφέρον φαίνεται, αν και βαρυφορτωμένο...
Το πιλάφι, αν έχει λίγο σκόρδο και θυμάρι μέσα, νομίζω πάει τέλεια.
Πως διάολο είναι η τουρκικη ντοματοσαλάτα? Τι διαφορετικό έχει?
Αν σου προτεινε να μαγειρεψεις, θα εχτιζες εστιατοριο..
Κουράστηκα που το διάβαζα! Έτσι εξηγείται το κόστος γκουρμεδοκατάστασης, ...όχι όμως της ποσότητας!
Η απορία μου είναι, θυμάται κάποιος απ έξω τη σειρά εκτέλεσης ή ολοκληρώνει με σκονάκι???
Καλημέρα και να περάσετε όμορφα!!!
εγώ που δεν τρώω νεφρούς ιχθύων, μπορώ να έχω ένα γιαουρτΛΛΛού κεμπάπ;
χο χο χο
g r
φτιάξε το εσύ και έρχομαι να το φάω από Αθήνα. Καλημέραααα
@Μανιταράκι μου....
σε σένα θα κάνω ειδικό μανιταρένιο φαγητο αμα έρθεις....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
(και μετά θα ξανακάνεις δίαιτα)
@Gregory....
δεν με ενδιαφέρει που δεν σε ενδιαφέρει αυτό το ενδιαφέρον θέμα...
Σορυ...
Χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα
@anna....
δεν νομίζω πως είσαι μεγαλύτερη....
(αλλά φυσικά... εδω την ηλικία μου δεν την λεω...χαχαχαχαχαχαχα)
Δεν καλύπτει το ένα το άλλο... τσεκαρισμένο....
Περισσότερο κρασί δεν βάζω..διότι.. τότε καλύπτεται η γευση των μυρωδικών...
:-))))
@Here comes the sun....
Το σκυλί το πάω βόλτα στην Χιλής και στο Παλατάκι....
Ευχαρίστως να περπατήσουμε μαζί... όποτε θέλεις...
Και εγώ κάνω ευκολες και γρήγορες συνταγές.. αλλά τώρα ηθελα να είναι πιο δύσκολη και πιο πολύπλοκη.. λόγω του αγαπητοτατου...(του ταιριάζειιιιιι χαχαχαχαχαχαχα)
Για τα βιοκλιματικα κάνω μεταπτυχιακό... και ήδη μου ζητησε συνεργασία καθηγητης μου.. αλλά δεν με ενδιαφέρει...
Οταν για κάτι πληρώνεσαι.. χάνει όλη την καυλα....
Προτιμώ να μείνω εθελοντρια...
Η πρόσκληση για βόλτα... ισχύειιιι ε???
@antidrasi+σκόρδο...
Μου αρέσουν ρεεεεεεε τα παραφορτωμένα... είμαι βουλιμική...
Χαχαχαχαχαχαχαχχα
Η τουρκικη ντοματοσαλάτα έχει τις ντομάτες κομμένες κύβους (6-7χιλιοστών) και το κρεμμύδι επίσης
(3χιλιοστων) και ρίχνεις μετά ρίγανη, αλάτι χοντρο και πιπέρι...
(εγώ βάζω και λίγο μπαλσάμικο.. γιατί μου αρέσει)
@if.. ιγένεια....
Χαχαχαχαχαχα τόσο υπερβολική φαίνομαι???
(πλάκα πλάκα είμαι...)
@Radio Marconi....
Δεν εξηγείται έτσι...
Υποτίθεται πως έχει πολύ καλά και ακριβά υλικά... αλλά σπάνια τα βρίσκεις...σε ακριβά εστιατόρια στην Ελλάδα....
Η μαγειρική είναι πανεύκολη... δεν χρειάζεται ακρίβεια.. μόνο να ξέρεις την τέχνη....
Ευχαριστούμε για την ευχή... επίσηςςςςςςςς
@Greenάκο μου....
Δεν το έχω μαγειρέψει ποτέ... αλλά ευχαρίστως να το δοκιμάσω...
αν ποτέ έρθεις σπίτι μου για φαί...
που πολύ χλωμό το βλεπω...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα
@Mahler...
για σένα άλλο φαγητό θα μαγείρευα...
κάτι πιο ethnic...και πιο sic...
με περίεργη εμφάνιση πιο αρχιτεκτονικη....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Καλημέρααααααααα σαςςςςςςςς
πάω στην ομάδα εργασίας...
(τα βιοκλιματικά πάνω από όλααα)
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Όπα, και γκουρμεδιές η Αλιβάνιστη!!!
Παρ ότι μου τρέξαν τα σάλια ,για σήμερα
επιμένω, έξω δαγκωτό ,το έχουμε κανονίσει
ήδη,ο τότε πυρήνας,συνοδευόμενοι.
Τέτοιο ψαρονέφρι μάλλον δεν θα βρούμε
αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να δαρθούμε
ανηλεώς μετά μουσικής (άμα έχει)!
Το μαίιλ τό χεις ,και κάποια τηλέφωνα.
Τώρα πέρασε η ώρα και δεν θα προλάβεις να σενιάρεις καλύτερα την συνταγή του ψαρονεφρίου προσθεταφαιρόντας κάποια υλικά σου εύχομαι μόνο να σου πετύχει. Ακριβούτσικο το τραπέζωμα και με οίνον εκ του κτήματος Χατζημιχάλη...παλιόκαπητάλα!p.s.Το τελευταίο μη το λάβεις υπόψη από τη ζήλια μου τα λέω.
Καλή σας όρεξη!!!!!
Μόλις ανέβω πάνω οπωσδήποτε. Προς το παρόν παραμένω εκκρεμής στον αφιλόξενο νότο. Κακούργα μετανάστευση και απλήρωτη εργασία!!!!
@kostaslogh.....
Καλομελέτα και έρχεταιιιιιιιιιιι
Μόλις τελειώσω με το διάβασμα.. και email θα στείλω και τηλέφωνο θα πάρωωω....
Σήμερα βγαίνω μόνο γιατί ήρθε από μακρια ο αγαπητότατος...
οπότε....έγινε η λαμπρή εξαίρεσηηηηη
@tantoguanto....
η φτώχεια θέλει καλοπέρασηηηηηη
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
@Here comes a sun....
ωραίος και ο νότος....
χαχαχαχαχαχαχα
προσωπικα τον λατρεύω......
αλλά περί ορέξεως...
Κολοκυθόπιτα!!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
όλα καλά.... δεν θα βάλω φέτα!!!!
κατά τα άλλα.. μου μυρίζει θαύμα γεύση!!!!!!!!!!!!
φιλιά!
Υπέροχη συνταγή, και το κρασάκι και η ατμόσφαιρα...όλα προϊδεάζουν για μια καυτή συνέχεια,,,αλλά τι διάολο έχετε πάθει όλες σας μ' αυτή την κλασσική μουσική;;
Άντε πάμε έξω καλύτερα!
εεε.. σε ποιον μιλάτε; στο ψαρονέφρι; και το αποκαλείτε αγαπητότατο; και θέλετε να του μαγειρέψετε τον εαυτό του;
(τι δεν κατάλαβα;)
Γεια σου ωρέ τρελομαγείρισσα :)
Πόσο με αρέσει η υπερβολή σου δεν ξέρεις!
Φιλιά στα μούτρα :)
@ζαχαρούλα....
αν δεν θέλεις φέτα... βάλε μυζήθρα κρητικιά...
Πάντως το τυρί χρειάζεται.. για να έχει ουσία η γέμιση....
@Ορεινέ....
χαχαχαχαχαχαχαχαχα καυτή δεν θα ήταν σίγουρα.... με τόσο βαρύ φαγητό...
μετά θα είχε γλυκο...μιαμ μιαμ...
αλλά αφού δεν σου αρέσει η κλασσική μουσική....
την πάτηκες!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
@Στουπιντ....
άσε τα τρελά....
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
στον καλεσμένο μου ωρέ μιλούσα...
χαχαχαχαχαχαχαχα
το ψαρονέφρι μου κρατάει μούτρα.. από τότε που έσφαξα το γουρουνάκι...
:-))))
@Ρούλα μου....
μάλλον γιατί είσαι και εσύ υπερβολικη... χαχαχαχαχαχαχχαα
φιλιά υπερβολικα ωρεεεεεεεε
:-)))
Aκανόνιστη άσε τα ψαρονέφρια και βάλε καμία Μπριτζόλα διότι έχει αποδειχτεί ότι το Κρέας απο Ζώο κάνει καλό και στην λίμπιντο.
Πάντως η καλύτερη μουσική για δείπνο είναι μία.
http://www.youtube.com/watch?v=mji4nAk_8ZY
Μiles davis όλα τα λεφτά...
Δημοσίευση σχολίου