Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Γιαννιώ είσαι σπίτι????

Λοιπόν έλα, στο πεζοδρόμιο κατέβα
πάμε βόλτα με ένα Briard….

Αν είσαι σπίτι, τότε ετοιμάσου για Briard…..

Πάμε μια βόλτα που δεν έχουμε πάει
μόνο μην κάτσεις άλλο σπίτι….

Αν είσαι σπίτι, τότε ετοιμάσου για Briard...

Πάρε τον Γιάνγκο αγκαλιά
για κακά….
μόνο μη μείνουμε άλλο σπίτι…..
Τρέξιμο, λογαριασμοί και δουλειά,
άγχος, ακρίβεια, χρέη, δανεικά,
πάντοτε συνωστισμός μεσ΄ το τραμ
και πάντα εκεί το κινητό χτυπά.
Να μαγειρέψεις το πρωί,ν΄απλώσεις ό,τι έχει πλυθεί,
να σιδερώσεις, να μαζέψεις,
να σκουπίσεις πριν να΄ρθει.
Μετά να πάμε στη λαϊκή κι έπειτα ΟΤΕ,νερό ,ΔΕΗ
για να πληρώσω-give me a break!

Αν είσαι σπίτι, τότε ετοιμάσου για Briard !!!

Πάμε μια βόλτα που δεν έχουμε πάει
μόνο μην κάτσεις άλλο σπίτι....

Θέλω βόλτες, σκυλούμπες , γλυκά, φαγητά,
να ξαπλώσουμε μπρούμυτα όλοι αγκαλιά.
Θέλω στην παραλία ν΄ανάψω φωτιά,
βόλτες ωρών στα ρηχά ή στα βαθιά….
Θέλω να μαυρίσω και να μείνω έτσι πάντα,
με τον Γιάνγκο τον Μπριάρ να χορέψω labanda.
N΄αρπάξω το μικρόφωνο από μία μπάντα
και να φωνάξω "Γιάνγκοοο αμήν".
Λοιπόν έλα, στο πεζοδρόμιο κατέβα!!!

Ηρθε ο Γιάνγκος…ο μάγκας ο Μπριάρ….
Τον βρήκε ο Greenάκοςκάπου πολύ μακριά
μας βγάλανε την πίστη μα όλα πήγαν καλά

Ο σκύλος ο υπέροχος... ο ονειρικός
σε περιμένει κάτω μαζί με το Γιωργιώ….

Άμα θες έχω και σκυλοτροφή ακόμα,
την πήρε το Γιωργιώ που έχει και ωραίο σώμα….

Δεν ξέρω ακριβώς τι άλλο θα πρέπει
να πάρω αφού έμεινα μ΄ άδεια τσέπη.
Σταματώ και στην τράπεζα
να δω αν έχει λεφτά μα
ξέχασα το pin!

Γιαννιώ είσαι σπίτι;
Γιατί σε παίρνω και μιλάει….
Αν τελικά γουστάρεις τα Μπριαρ….
κατέβα γρήγορα απ' το σπίτι….

Ναι, Γιαννιώ είσαι σπίτι;
Γιατί σε παίρνω και μιλάει….

Αν τελικά θα πάρεις το Μπριάρ…
κατέβα γρήγορα απ' το σπίτι.
πριν μας κατουρήσει !!!!!!!!!!






5 σχόλια:

tantoguanto είπε...

Μπριάρ
Η ιστορία των Μπριάρ όπως και των Μποσερόν ξεκινά πολύ πριν το 1809. Ένας από τους πρώτους φανατικούς λάτρεις των Μπριάρ ήταν ο Αυτοκράτορας της Γαλλίας Καρλομάγνος τον 8ο αιώνα μ.Χ., όπως μαρτυρεί και μια ταπισερί στο Λούβρο, όπου ο Καρλομάγνος παρουσιάζεται περιστοιχισμένος από μπόλικους τριχωτούς «σκύλους της πεδιάδας».
Εξωτερικά χαρακτηριστικά: Είναι μαύρο-καφέ ή καφέ σε διάφορες αποχρώσεις. Το χρώμα είναι ομοιόμορφο σε όλο το σώμα χωρίς στάμπες. Όσον αφορά το μέγεθος, το Μπριάρ είναι μεγαλόσωμος σκύλος, που μπορεί να φτάσει έως και τα 50 κιλά. Γι’ αυτό και, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο τρίχωμά τους, σε πολλούς θυμίζουν… αρκουδάκια. Το τρίχωμά του είναι σκληρό και θέλει περιποίηση. Δεν πρέπει ποτέ να μείνει καιρό αχτένιστο γιατί τότε χρειάζεται “χέρι ειδικού” για να ξεμπλεχτούν οι πυκνές τρίχες. Aπό την άλλη, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, δεν μαδάει. Nαι, σωστά ακούσατε, αυτό το τόσο μακρύτριχο σκυλί δεν πρόκειται να σας γεμίσει ποτέ το σπίτι τρίχες.
Χαρακτήρας: Είναι πολύ παιχνιδιάρης. Ακόμα κι όταν φτάσει στην ηλικία των 12 ετών (!) μπορεί να παίζει σαν “κουτάβι” και γενικά αργεί να ενηλικιωθεί (κοντά στα 2 χρόνια). Είναι πολύ πιστός και τρυφερός, αναζητά συνεχώς χάδια και θέλει όλη την ώρα να είναι μαζί με τον άνθρωπο. Προστατεύει την οικογένεια και ειδικά τα παιδιά και γρήγορα την αισθάνεται δική του. Είναι έξυπνος και υπάκουος χωρίς ίχνος δειλίας.
Εκπαίδευση: Ένα τόσο μεγαλόσωμο σκυλί πρέπει να εκπαιδευτεί από κουτάβι, γιατί διαφορετικά είναι δύσκολο να τιθασευτεί από το αφεντικό του. Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα αν μιλάμε για αρσενικό Μπριάρ, που είναι πιο επιθετικό και δραστήριο και θέλει να είναι πάντα ο αρχηγός της αγέλης - στη δική σας περίπτωση της οικογένειάς σας. Γίνεται καλός ιχνηλάτης και εξαιρετικός φύλακας. Aν ο μελλοντικός του ιδιοκτήτης διαθέτει μόνο τις βασικές γνώσεις εκπαίδευσης πρέπει να πάρει κάποιες συμβουλές από τον εκτροφέα και είναι σίγουρα καλύτερα να πάρει ένα θηλυκό ζώο από ένα αρσενικό (όπως σε όλα τα τσοπανόσκυλα).
Ειδικές ικανότητες: Γίνεται θαυμάσιος φύλακας, καλός ιχνηλάτης, εξαίρετος σκύλος συντροφιάς και γενικά καλό σκυλί εργασίας. Έχει πολύ καλή μνήμη, ανταποκρίνεται αμέσως στην εκπαίδευση και, αν και ιδιαίτερα ήρεμος μέσα στο σπίτι εξελίσσεται εύκολα σε εξαιρετικό φύλακα. Έχει ιδιαίτερη ανάγκη από ανθρώπινη επαφή και μπορεί εύκολα να γίνει δυστυχισμένος και προβληματικός στη συμπεριφορά αν δεν είναι συνεχώς μαζί σας. Προτιμάει μια... γκαρσονιέρα και αγκαλιά παρά τεράστια κτήματα για να τρέχει μόνος του.
Ένας σκύλος κατάλληλος για: Κάποιον που μπορεί να ασχολείται συνεχώς μαζί του, κάποιον που θέλει σκυλί για οικογένεια και θα τον αφήσει να γίνει μέλος της. Δεν μπορείς να τον αφήσεις δεμένο συνέχεια γιατί γίνεται επιθετικός, νευρικός και γαβγίζει συνέχεια (και, ΓΑΒ, δεν τον αδικούμε...).
Ετσι για να ξέρεις τι σας περιμένει!
Καλησπέρααααα!

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από τη σκυλίσια ζωή; Ξεγνοιασιά..Αρκεί να προσέχεις τις φόλες!!

kostaslogh είπε...

Briard

Γενική περιγραφή
Το Briard είναι μια φυλή βοσκή και εργασία με ένα ισχυρό, μεγάλο, μυϊκό σώμα και έναν κομψό, ευκίνητο βηματισμό που τους κάνει να εμφανιστούν να επιπλέει όταν περπατούν. Τα ρύγχη τους είναι μακριά και τετραγωνικός-διαμορφωμένα και χαρακτηρίζουν μια μαύρη μύτη. Τα αυτιά αυτής της φυλής ψαλιδίζονται συνήθως σε μια στρογγυλευμένη μορφή έτσι ώστε η τρίχα πέφτει από τα γοητευτικά. Έχουν μια μακριά, επενδυμένη με φτερά ουρά με έναν γάντζο τσιγγελακιών στην άκρη του. Το Briards έχει ένα ελαφρώς κυματιστό διπλό παλτό που είναι 6 ή περισσότερες ίντσες στο μήκος. Το παλτό είναι το πιό bushiesτο στη γενειάδα, φρύδια, και mustache. Τα χρώματα παλτών περιλαμβάνουν μαύρος, γκρίζος, και καστανόξανθος. Το χρώμα παλτών θα γίνει σκοτεινότερο και ελαφρύτερο κατά τη διάρκεια της διάρκειας ζωής του σκυλιού.

Χαρακτήρας
Το Briard είναι ένα εργαζόμενο σκυλί με τις ενστικτώδεις τάσεις βοσκής. Είναι καλά ζώα με τις ισχυρές προστατευτικές τάσεις. Γνωστό για τις άριστες δυνατότητές τους ακοής και προσοχής, το Briard είναι ένας άγρυπνος, πιστός, και άφοβος φύλακας. Είναι υπάκουοι, πολύ εκπαιδεύσιμοι, και είναι εξαιρετικά ευφυείς. Το Briards πρέπει να εκπαιδευθεί σταθερά λόγω της ροπής τους προς να πάρουν την πρωτοβουλία και τη σκέψη για τους. Λόγω της αφοσίωσης, της προσοχής, και της ενέργειας που απαιτείται από τους ιδιοκτήτες τους, το Briard δεν συστήνεται για το καθένα. Είναι μια πρόκληση που αυξάνει, τόσο πολύ Briards κουρδίζει στα καταφύγια. Το Briard αφιερώνεται στην οικογένεια itsr και είναι συνήθως ανιδιοτελές ή leery άλλων ανθρώπων. Όταν κοινωνικοποιημένο νωρίς και κατάλληλα, το Briard είναι πολύ good-natured και κάνει ένα θαυμάσιο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο. Αυτή η φυλή χρειάζεται την αφθονία της αγάπης και της αγάπης, αλλά χρειάζονται έναν σταθερό ιδιοκτήτη. Η φτωχή κατάρτιση μπορεί να οδηγήσει σε μια αρχή της επιθετικότητας μέσα σε αυτήν την φυλή.

προσθέστε τις πληροφορίες

Μέγεθος
22 - 27 ίντσες

Βάρος
75 λίβρες.

Γενική υγεία
Το Briard είναι μια βασικά υγιής φυλή. Όπως άλλες μεγάλες φυλές σκυλιών, μερικές γραμμές Briard είναι επιρρεπής σε δυσπλασία ισχίων. Οι λιγότερο προεξέχουσες ανησυχίες υγείας για αυτήν την φυλή περιλαμβάνουν PRA και τους καταρράκτες. Λόγω του μεγάλου στήθους του Briard, είναι επίσης ευαίσθητος στο bloat και torsion στομαχιών. Εάν αφήνεται μη επεξεργασμένο, torsion στομαχιών μπορεί να είναι ενδεχομένως απειλητικό για τη ζωή. Το Briard ζει συνήθως για περίπου 10 έως 12 έτη. Η φυλή υπολογίζει κατά μέσο όρο 8 έως 10 κουτάβια ανά απορρίματα.

Ιστορία
Ένα αρχαίο πρόβατο που φρουρούν και η φυλή βοσκής που ήταν γνωστή για αιώνες αρκετοί, το Briard ήταν κύρια από τους ιστορικούς αριθμούς όπως Charlemagne, Napoleon, το Λαφαγέτ, και το Thomas Jefferson. Το Briard έχει χρησιμοποιηθεί επίσης από το γαλλικό στρατό ως σκοπός και αγγελιοφόρος. Μετά από 1863, το Briard κέρδισε τη δημοτικότητά του λόγω της αλλαγής στο βλέμμα του που εκτέθηκε στο σκυλί του Παρισιού εμφανίζει. Αυτή η ελκυστική φυσική εμφάνιση επιτεύχθηκε μέσω του περάσματος του Beauceron και Barbet. Ενώ δεν είναι πιθανό ότι η φυλή που δημιουργείται στη Γαλλία, το Briard λέγεται ότι είναι ονομασμένη μετά από τη γαλλική επαρχία Brie. Το Briards κρατιέται συνήθως ως κατοικίδια ζώα στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά έχουν διάφορες χρήσιμες δυνατότητες εργασίας όπως τη βοσκή, τη συγκέντρωση, την κηδεμονία, την αστυνομία & τη στρατιωτική εργασία, και τη διάσωση.

Συντήρηση
Το Briards έχει ένα χονδροειδές, ισχυρό παλτό που αποκρούει το ρύπο και το νερό. Το Briard ρίχνει σπάνια εάν είναι κατάλληλα καλλωπισμένος. Οι ιδιοκτήτες αυτής της φυλής πρέπει να πάρουν την πρόσθετη προσοχή καλλωπισμού έτσι το σκυλί μένει υγιές και φαίνεται ευπαρουσίαστο. Το παλτό του Briard είναι επιρρεπές σε matting και το εσωτερικό των αυτιών του Briard πρέπει να κρατηθεί καθαρό.

Ιδανικό περιβάλλον
Το Briard είναι μια φυλή εργασίας που θα γίνει antsy χωρίς κατάλληλη άσκηση. Μπορούν να ζήσουν σε μια μικρό οικογένεια ή ένα διαμέρισμα εάν ασκούνται σε καθημερινή βάση. Είναι συγκριτικά ενεργοί στο εσωτερικό και είναι οι πιό ευχαριστημένοσι από ένα ελάχιστο ενός μεσαίου μεγέθους ναυπηγείου. Το Briards δεν είναι ταιριαγμένο για τη ζωή σε ένα ρείθρο. Ενώ αυτή η φυλή αγαπά ο χρόνος υπαίθρια, είναι οι πιό ευχαριστημένοσι από τις οικογένειές τους.

..κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε
αυτά γεννούν οι ασάφειες!

kostaslogh είπε...

σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω τις πληροφορίες που διέθεσε ο κ.tantoquanto που και αρκετές και σαφείς είναι!
...αλλά δεν μπορούσα να αφήσω ετούτο το διαμάντι να πάει χαμένο!

anna είπε...

Γιάνκος???Όνομα για τέτοια φατσούλα είναι αυτό???Καλορίζικος και καλές μουσουδιές!!!!Φιλιά με σάλια!!!!