Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αγωνιστική γυμναστική????

Τον τελευταίο καιρό είμαι πολύ μπερδεμένη….
Από την μια
τα αντιλαϊκά μέτρα του GAP
η επερχόμενη διάλυση της κοινωνίας….
και από την άλλη….
οι επαγγελματίες αγωνιστές….
με τους οποίους συμπαρατάσσομαι
ώστε να εκφράσω την καθόλα λογική διαφωνία….
στη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία
των τελευταίων χρόνων….

Άτομα και οργανώσεις γνωστές….
που σε άλλες περιπτώσεις….
δεν θα με απασχολούσαν ….
τώρα αποτελούν
το μέσο αντίστασης….
διεκδικώντας μέρος του «αγώνα»….
....
Και εγώ μια ζωή ήμουν περίεργη
δεν έβαζα νερό στο κρασί μου….
κρατούσα κριτική στάση σε ότι άκουγα
γιατί δεν αναγνωρίζω ποτέ καμία αυθεντία….

Η λογική πάντα βασίζεται
σε βήματα
και όταν τους λείπει ένα σταθερό υπόβαθρο
τη ρίχνουν στο παράλογο, στο κενό και το χάος
....
Γιατί τα λέω αυτά???
Γιατί με απασχολούν εδώ και μέρες
....
Σήμερα όμως τα «συντρόφια» με κάλεσαν….
σε μία κατάληψη….. και θύμωσα….
τόσο πολύ…. και τους είπα βρίζοντας ΟΧΙ….
....
Πιστεύω πως ο αγώνας είναι δύσκολος
όχι γιατί είναι άδικος

αλλά γιατί εξαιτίας τους

δεν είναι ευδιάκριτος

Δεν μπορεί να είναι κάποιος καταληψίας
όταν πήγε να ψήσει αρνί την Πρωτομαγιά
σε μία κρίσιμη καμπή του αγώνα
...
Ούτε μπορεί να διεκδικεί την ψήφο μου
αν δεν τον έχω δει μπροστάρη σε καμιά πορεία
ή διαμαρτυρία
....
Καταλαβαίνωπως και οι αγωνιστές είναι άνθρωποι
και ίσως να είμαι σκληρή στην κριτική μου
για αυτό δεν κρίνω απαραίτητο να αισθάνομαι δέος
στην τεράστια τους μόρφωση
ούτε στην ξεχωριστή τους ευφυΐα….
.....
Όμως ΠΡΕΠΕΙ να αποτελούν παράδειγμα
καθαρότητας ειλικρίνειας….
ευαισθησίας και δημοκρατίας...
Να μην κατεβαίνει το γαμω-αρνί….
όταν οι συνταξιούχοι είναι στον δρόμο
αλλιώς όλα χάνουν κάθε νόημα….
και ο αγώνας γίνεται «καρΓιέρα» ….
.....
Και εγώ από μικρή θαύμαζα τους εθελοντές
την καθαρή ουσία των πράξεων
φτύνοντας αξιώματα, τίτλους και εξουσία….
....
....
Αγωνιστική γυμναστική????
Όχι ευχαριστώ.…
εγώ δεν θα πάρω….
...
..

*Η φωτογραφία είναι από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, στην Καλαμαριά την Κυριακή....

Ομολογώ πως ζήλεψα την πατέντα!!!!!!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


16 σχόλια:

man about town είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=984iVGwZn-0
αφιερωμενο στην ακανονιστη αγωνιστρια

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι ζήλεψα τη λιθοδομή στο βάθος της φωτογραφίας. Αλλά και συ, προσεκτικότατη στο καδράρισμα, έκοψες το πάνω μέρος, μην τυχόν φανούν πάλι τίποτε στραβές καμάρες και αρχίσω ξανά τα σχόλια…
:-)))
Ως προς τα άλλα, παραπέμπω στον σύντροφο Μάο που είχε πει το γνωστό, ότι όταν καταλαγιάζουν τα νερά της λίμνης τότε βγαίνουν τα βατράχια στις όχθες…
Σμφνλτρς

Καραμπουζουκλήδες είπε...

prosipografoume kai me ta podia ama laxei to...

Πιστεύω πως ο αγώνας είναι δύσκολος…
όχι γιατί είναι άδικος…
αλλά γιατί εξαιτίας τους…
δεν είναι ευδιάκριτος…

enalaktika vevaia ti sto diaolo na peksoume??????
GAMATA ME MEGALA GRAMMATA

tsaousa είπε...

Να μη θίξω τα συντρόφια του ΠΑΜΕ που τα εκτιμώ πολύ, αλλά λίγο κλεφτρόνια τα βρίσκω.
Το φάγανε το καροτσάκι απ΄το Σούπερ μάρκετ.
Να γιατί μας έχει φάει η ακρίβεια.
Πληρώνουμε τα κλεμμένα καροτσάκια.

Ourbax είπε...

Οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ είναι γραφικοί όπως και οι Γαλάτες στον Asterix. Εγώ τους πάω γιατί έχουν πλάκα. Πραγματικά, εάν εξαιρέσεις κάποια κολλήματα που έχουν, κατά βάθος είναι καλά παιδιά και έχουν καλές προθέσεις.
Εγώ σαν εξωγήινος συνεχίζω να επιμένω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενωθούν μαζί όλα τα κόμματα της Αριστεράς. Έστω και προσωρινά αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα. Θα δώσουν ελπίδα σε πολύ κόσμο.

aKanonisti είπε...

Ορισμένες αναρτήσεις... νομίζω δεν σηκώνουν διάλογο... χιούμορ... ή την αντικειμενική αποστασιοποίηση....που θα έπρεπε να έχει ένα πολιτικά ορθό ποστ...

Ετσι είναι και αυτή...
Γιατί στεναχωριέμαι....
και τις γράφω μόνο για να ηρεμίσω κάπως... εγώ....

Ξέρω πως κάπως έτσι νιώθετε αρκετοί από εσάς που με διαβάζετε...

Και ξέρω πως αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος κοινωνικός διάλογος...

Ομως συγνώμη... εγώ ακόμα ειλικρινά δεν ξέρω...και δεν μπορώ να τοποθετηθώ...

Προσπαθώ να κατασταλάξω... γιατί δεν αποδίδω άμα δεν είμαι σίγουρη 100%.....

Πως καταντήσαμε έτσι???
Υπάρχει άραγε ελπίδα???
Δεν ξέρω....

Σκέφτομαι άτομα που αγαπάω... και τα γνώρισα από αυτό το βλογ... και φοβάμαι τι θα απαντήσω... στο καλοπροαίρετο σχόλιο που θα κάνουν...

Γιατί κακά τα ψέματα... όσο και να έχεις προσπαθήσει... δεν γίνεται να μην αισθάνεσαι ενοχικά....
στην ηλικία μου...

...και σταματάω εδω....

tsaousa είπε...

Με τους ανθρώπους που συμπαθείς δεν υπάρχει λόγος να χολαίνεσαι για την πολιτική. Άλλωστε κι εσύ κα εκείνοι, το ίδιο πράγμα επιθυμείτε, για τον ίδιο τόπο και για την ψυχική σας ηρεμία ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε χαλαρά και ωραία.
Εγώ ας πούμε σε έναν άντρα που ερωτεύτηκα πολύ δεν μέτρησα ποτέ το ότι ψήφιζε Δεξιά.
Ήταν τόσα πολλά αυτά που είχαμε να μοιραστούμε, που χέστηκα για το τι ψήφιζε.


Κι ακόμα, εσένα, όποιος σε έχει γνωρίσει καλά από εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξεαγαπήσει για κάτι που θα του πεις.

dimitris είπε...

Παλι φταιει το ''αριστερο''σου το αυτι? Μου θυμιζει παραμονες χριστουγεννων που ''κονταροχτυπιομαστε'', ακου και εσυ σαν νεα κοπελα που εισαι και κανεναν μεγαλυτερο σου. Ενας ειναι ο εχθρος ο.......?????????

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Άναυδος κι εγώ μπροστά στον ορυμαγδό των μέτρων και στις συνέπειές τους για την κοινωνία... Πρώτη φορά στην ζωή μου είμαι έτοιμος να βγω στους δρόμους - κι όχι τόσο για μένα προσωπικά, αλλά γιατί φοβάμαι αυτές ακριβώς τις συνέπειες στην κοινωνία συνολικά!
Αν η Αριστερά θέλει να παίξει ρόλο ουσιαστικό, πρέπει τώρα να συνασπισθεί πάνω στην ελάχιστη, αυτονόητη, κοινή πλατφόρμα κι ας αφήσει για κάποιο διάστημα την ομφαλοσκόπηση και τους διαβόλους της, που κρύβονται στις λεπτομέρειες.
Προέχει τώρα η άμυνα στον μεγάλο δράκοντα - τα υπόλοιπα έπονται, αν ακόμα θα υπάρχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε κάτι, να σου πω ότι οι "εντάσεις", οι κουβέντες και οι διάλογοι από εδώ μέσα που πολλές φορές σε όσους θέλουν απλά να εκτονωθούν, να βρίσουν ή να αποσπάσουν χειροκρότημα για την μοναδική σωστή άποψη, τη δική τους φυσικά, πιθανόν και να μοιάζουν με καυγάδες, με μαλλιοτραβήγματα με "νίκες" ή με "ήττες" του καθενός προσωπικά και κατ΄επέκταση, όταν το θέμα είναι πολιτικό, του χώρου που "υποστηρίζουν".

Ο αληθινά "καλοπροαίρετος" φαίνεται ακριβώς εκεί. Ή αν εκλάβει τον υποτιθέμενο καυγά, ως προσωπική προσβολή, ζητάει τα ρέστα επί προσωπικού και ουχί επί της διαδικασίας και ή καλύπτεται από την απάντηση ή αποχωρεί και δεν ξαναπατά εκεί που τον προσβάλλουν, ή αντιλαμβάνεται ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, δικαίωμα να την υποστηρίζει όπως εκείνος πιστεύει και μπορεί και μπορεί να ξεχωρίσει τις ώρες, τις στιγμές, τις ιδιαιτερότητες και γιατί όχι και τις φορτισμένες ή και κακές στιγμές που καθενός που κρύβονται πίσω από κάθε ανάρτηση. Γενικώς ο καλοπροαίρετος μπορεί να απαντά κάθε φορά σε συγκεκριμένο θέμα ή σχόλιο, χωρίς ποτέ να ξεχνά σε ποιόν απευθύνεται και με τον ίδιο τρόπο να διαβάζει.

Άρα θέμα του τι "πρέπει" να απαντήσεις δεν τίθεται. Μια δυσκολία, σίγουρα υπάρχει για το ποιός είναι αληθινά καλοπροαίρετος, αλλά αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να στο αποδείξει κι επειδή ένας παπαρολόγος δεν μπορεί παρά να είναι και πανέξυπνος, δεν νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τι ρόλο βαράει ο καθένας, από τους τακτικούς σου τουλάχιστον αναγνώστες και σχολιαστές.
Και για μένα ο "ρόλος που βαράει" ο καθένας είναι πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο δύσκολο, πολύ πιο ουσιαστικό πράγμα από την πολιτική του τοποθέτηση. Δυστυχώς. Διαφορετικά θα ήταν πολύ απλό να γεμίσουμε τα τσουβάλια "καλοί" "κακοί" με γνώμονα τα πολιτικά και όλα καλά. Μακάρι να ήταν έτσι...

Και ακριβώς επειδή δεν είναι έτσι, κατά τη γνώμη μου, κατανοώ απολύτως και τον προβληματισμός σου για τους "συντρόφους".
Αν σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα, ούτε μόνο σ΄αυτούς του "συντρόφους".
Όταν γενικώς οι όποιοι "σύντροφοι" πανηγυρίζουν, γιουχάρουν, αντιδρούν ή χειροκροτούν κάτω από λάβαρα κομματικά, τα όποια λάβαρα αδιάφορο μου είναι, η πλήρης αντικειμενικότητα έχει εξ΄ορισμού χαθεί. Τα λάβαρα απαιτούν υποταγή, τα λάβαρα για να εδραιώσουν τη θέση τους και να αυξήσουν την αριθμητική τους δύναμη κανένα φραγμό δεν έχουν για τον σε ποιόν θα εμπιστευθούν τις σημαίες τους και κάτω απ΄όλα τα λάβαρα υπάρχουν πραγματικά ελεύθεροι, υπάρχουν και αιώνιοι σκλάβοι, υπάρχουν και καιροσκόποι και κυρίως βολεμένοι κάτω από τη θεωρία της σημαίας, γιατί η μόδα απαιτεί "επανάσταση" και από πράξη και κυρίως ουσία, ....παπάρια.

Και όταν σήμερα μιλάμε για κατάρευση του πολιτικού συστήματος στη χώρα ακριβώς αυτός είναι ο λόγος. Και αυτή η τελευταία ευκαιρία. Αν θα κατορθώσουν οι κομματικές σημαίες, ακόμα κι αυτή την ύστατη ώρα, να διαχειριστούν σωστά και κυρίως ουσιαστικά και χρήσιμα την αντίδραση, το συναίσθημα, τους προβληματισμούς όλων αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων εκεί έξω που τα ονόματά τους δεν είναι γραμμένα σε κανενός κόμματα τα κιτάπια, ή θα θελήσουν απλά να την εκμεταλλευθούν και να την καπελώσουν λαϊκίστικα, πολιτικάντικα, πρόσκαιρα και κυρίως άχρηστα για το σύνολο, όπως έκαναν μέχρι σήμερα.


Μπαρδόν για το μακροσκελές του πράγματος, αλλά όταν ένας παπαρολόγος προσφέρει προβληματισμό και καταθέτει ψυχή, αν μη τι άλλο επιβάλλεται να λάβει τα ανάλογα :)))

STELIOS PENTARVANIS είπε...

φίλη ακανόνιστη ξέρεις την αδυναμία που σου έχω και ξέρεις επίσης ότι το μυθικό μου ριζότο με κουμ κουάτ, παρμεζάνα,κοτόπουλο και σαφράν Κοζάνης θα το μαγειρέψω ξανά και μόνο προς τιμή σου όταν συναντηθούμε και πεινάσουμε μετά από καμμιά δεκαριά ρακές που θα πιούμε βρίζοντας και οι δύο (και πολύ σωστά θα κάνουμε)το σύστημα και την κοινωνία. Όμως σε αυτή τη φάση θέλω να προσέξεις τους υπερβολικά "επαγγελματίες" αγωνιστες και την ελαφρύτητα της σκέψης μερικών ανθρώπων που κάνουν γυμναστική "αγωνιζώμενοι" όπως και εσύ λές και είναι πολύ αυτοί οι τύποι. Είμαι κάθετα αντίθετος σε μεγάλο μέρος των υπερβολικών μέτρων που ανακοινώθηκαν.Φοβάμαι πολύ για τις τρομοκρατημένες κινήσεις που οι επιχειρηματίες κάνουν η θα κάνουν με τις απολύσεις.Όμως φοβάμαι επίσης ότι μια κατάσταση χάους ανεξέλεγκτη ,ίσως χειροτερέψει ακόμα περισότερο τα πράγματα.

Sophia Kollia είπε...

Αυτά ακριβώς σκεφτόμουνα και γω σήμερα το πρωί, αλλά μετά λέω, γιατί να μη κάνουμε τα οργανωμένα κινήματα και δικά μας οχήματα να πούμε αυτό που θέλουμε για όσο θέλουμε..Να τα χρησιμοποιήσουμε και μεις μια φορά, που μας έχουν βγάλει την πίστη τόσα χρόνια. Σαν τους λαθρεπιβάτες..
Αλλιώς πώς?
Καλημέρα

ο κύριος "αμ" είπε...

Θέλω τόσα πολλά να γράψω , δεν ξέρω αν έχουν αξία . Πολλές φορές , έχει μεγαλύτερη αξία η σιωπή , από την φλυαρία και στην συγκεκριμένη περίπτωση , σ' αυτό σου το Γραπτό , έτσι πρέπει να κάνω .

ο κύριος "αμ" είπε...

...αλλά με τρώει το "σκουλήκι" ρε συ Ακανό :))))

α) Σχετικά με την φωτογραφία . Ωραίο ενσταντανέ , αποδεικνύει ότι είσαι και διατηρείσαι σε πολύ καλή φόρμα και ως εκ τούτου , σε υπολογίζω όταν θα ξεκινήσουμε την επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα :))))
β) Ξέρεις , διάφοροι "γραφικοί" , βρίσκονται σε όλους τους χώρους και αυτό τουλάχιστον , η "γραφικότητά" τους δηλαδή , όταν προέρχεται από την "ελαφρότητά" τους (κι ας με συγχωρέσουν για τον χαρακτηρισμό) δεν είναι κακή . Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι , που για λόγους που ακόμα ψάχνω , συμπεριφέρονται με τρόπο ξένο προς την καταγωγή και τη θέση τους (εννοώ την ταξική) και καταλαβαίνεις ποιούς/ποιές εννοώ !
γ) Κανονική μου Ακανόνιστη . Τίποτα από δω και πέρα δεν θα είναι εύκολο . Φελλοί που επέπλεαν στον αφρό υπήρχαν και να είσαι σίγουρη , ότι θα εξακολουθήσουν να επιπλέουν και στον βόθρο αυτής της κοινωνίας . Χρέος μεγάλο έχουμε , να βάζουμε το χέρι στην καρδιά και να παραμερίζουμε κάθε σκουπίδι που πετάνε στη ψυχή και στο μυαλό μας οι "τύποι" που κυοφορούν και γεννοβολάνε διάφορα θέσφατα . Κι εδώ νομίζω καταλαβαίνεις τι λέω .

χαχαχαχαχα είπα να μην μιλήσω , σταματώ γιατί περνάω στην "μπουρδολογία" .
Αλλά να κρατήσουμε ρε γμτ .
καλό βράδυ σε σένα και στους φίλους από πάνω !

korinoskilo είπε...

θελω να γινεις 100% σιγουρη .....
μονο αυτο .....

φιλια

Xavier είπε...

Σε καταλαβαίνω...