Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Saltaristas!!!!!


Όπως σ’ όλο τον κόσμο θα βγούμε στους δρόμους και θα το γλεντήσουμε.
Και φέτος περισσότερο από ποτέ η πόλη χρειάζεται κέφι, αισιοδοξία και κάποιους να την νοιάζονται. Ας το δηλώσουμε.Tο ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ δημιουργούν τις συνθήκες, οι saltaristas βάζουμε την ιδέα, και ας γίνει η απαρχή για αλλαγές χρονιάς στους δρόμους από δω και πέρα. Ναι να αλλάζουμε χρονιά όλοι μαζί!

Η βραδιά έχει δύο μέρη:
1. Συγκέντρωση 22.00 στην Πλατεία Κοτζιά όπου θα παρακολουθήσουμε ανασφάλιστους εργάτες να καθαρίζουν υαλοστάσια χωρίς σκαλωσιές ή μέτρα ασφαλείας, κάνοντας απίστευτα ακροβατικά και θεαματικά εργατικά ατυχήματα. Εμείς θα τους θαυμάζουμε χαρούμενα, μοιράζοντας γλυκά και παίζοντας μουσική.Λεπτόμέρειες ΕΔΩ!

• Ακριβώς στις 10.30 θα ξεκινήσουν τα «ατυχήματα», απ’ αυτά τα αξιομνημόνευτα που γίνονται καθημερινά αλλά δεν ανατριχιάζει κανείς, όσοι δεν τα έχετε δει χάνετε το καλύτερο: θα χουμε αλλοδαπούς (όχι μόνο αιγύπτιους αλλά και ντόπιους) ,θα τους αναγκάσουμε να κάνουν όλες τις βρωμοδουλειές μας, στους γνωστούς δρόμους , ανασφάλιστοι , με σίγουρη κατάληξη στο νεκροταφείο, πριν αλλάξουμε εμείς τη χρονιά. Κατά τη διάρκεια του θεάματος θα μοιράζουμε γλυκά και κεράσματα σε όλους όσους σωπαίνουν αλλά και σε όλους όσους τους κατηγορούν ρατσιστικά. Θέλουμε αυτή η στιγμή να ενώσει όσους κατοικούν αυτήν την πόλη από όπου κι αν είναι, ότι μα ότι κι αν κάνουν στη ζωή τους.

2. 23.30 Αλλαγή χρονιάς με τους εκπληκτικούς Άνεργους Αυτόχθονες, ποτά, κρασιά και κέφια στην Καπνικαρέα/Ερμού.Λεπτόμερειες ΕΔΩ!

• Μετά την πορεία καταλήγουμε εδώ, και βρίσκουμε αυτούς που θόλωσαν γιατί δεν είχαν λεφτά να θρέψουν την οικογένεια τους, και δεν έβρισκαν δουλειά μέσα στη κρίση αλλά ήρθαν απελπισμένοι στην πορεία να μας προσφέρουν αλτρουιστικά εορταστικό θέαμα! Γλυκά και ευχές θα μοιραστούν και σε όσους κυκλοφορούν τριγύρω χαρωπά, σφυρίζοντας κλέφτικα και ψηφίζοντας δυτικά Lifestyle.
ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ! ξεσήκωσαν τα πλήθη στην Αχαΐα και τώρα έρχονται να κατακτήσουν , και την Αθήνα σπάζοντας το ρεκόρ των 3 οικοδόμων της Αχαΐας πριν αλλάξει ο χρόνος. Αξέχαστη εμπειρία να παίζουν τα παιδιά με τα ταμπούρλα τους, να αυτοκτονούν στον δαιμονιώδη ρυθμό οι άνεργοι, πανζουρλισμός το αποτέλεσμα, μο-να-δι-κό!

Τι φέρνω:- Φέρε το δικό σου ποτό, αν έχεις κανέναν άνεργο ή έστω ανασφάλιστο, ένα κρασί, και μια τόσο κατάλληλη για αλλαγή χρονιάς, σαμπάνια . Kαι γλυκά, ναι γλυκά! - Φέρε τους φίλους σου, να γίνουμε άπειροι, πολλοί, να το γλεντήσουμε όπως πρέπει, θα ναι αξέχαστα!

Όχι, η Αθήνα δεν θα μείνει φέτος μόνη!

.
.

Υ.Γ. Σα δε ντρεπόμαστε... λέω εγώ.....

18 σχόλια:

mahler76 είπε...

η δηθενιά σε όλο της το μεγαλείο. Οι Loftistas (για ένα Loft και μία τυρόπιτα) είναι εδώ.

ασωτος γιος είπε...

και γω πιστευω οτι ειναι πολυ δηθεν και μαυτα δε παιζουμε ...

STELIOS PENTARVANIS είπε...

τι να πώ ρε φιλενάδα ,με αυτά ούτε ορεξη για ριζότο δεν έχω.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Υποκλίνομαι στο χιούμορ σου - που είναι το μόνο όπλο των ευφυών και ευαίσθητων εναντίον και των πιο τραγικών καταστάσεων ακόμα...
Ξέρεις ότι στηρίζω κινήσεις, όπως οι Atenistas... Ωστόσο, τόχω γράψει ήδη κι εγώ από καιρό: αν αποφασίσουν να αγγίξουν ζητήματα με κοινωνική χροιά θα πρέπει να αποκτήσουν πολιτική σκέψη και πολιτική προσέγγιση. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν σε αδιέξοδο.

Ra Ma είπε...

Ωρέ ...παραλίγο να σε πιστέψω!!!!
Τέλειο!!! :-D

aKanonisti είπε...

Kαλημέρα!!!!!

@Mahlerάκο....
Δεν είμαι σίγουρη πως είναι δηθενιά...ούτε πως είναι βλακεία ή αναλγησία....
Πολύ φοβάμαι πως γίνεται επίτηδες.. για να δημιουργεί "θέαμα"... για να μην κοιτάει ο κόσμος την οδυνηρή αλήθεια....
Μακάρι να κάνω λάθος....

@Ασωτε...
Ασφαλώς και δεν παίζουμε....
(ίσως όμως να είναι ένα πολύ βρώμικο "παιχνίδι"...)

@the wrong man...
Πως να έχεις ωρέ???
Διαβάζεις ειδήσεις..και αισθάνεσαι τυχερός.. άμα έχεις να φάς... λαπά...

@ΠαπιοΤζόν μου...
Το ήξερα πως τους στηρίζεις..και ήθελα να μάθω την γνώμη σου...
Κλασσικά... τοποθετήθηκες ισορροπημένα και σωστά... οπότε...
πάλι ωρέ (!) δε θα μαλλώσουμε...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

@Ράδιο...
Παρολίγο να σου την σκάσω???...
Αχχχχχχχ ήμουν τόσο κοντά....
Χαχαχαχαχχαχαχαχα


Επειδή δεν ξέρω αν θα σας ξαναδώ....
Σας εύχομαι από τώρα...
Καλήηηη Χρονιά!!!!!!
(και μακάρι... να γίνει ένα θαύμα.. ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ανέμελα.. και χαρούμενα.. την επόμενη Πρωτοχρονιά....)

A.F.Marx είπε...

Δεν ξέρετε τι λέτε!
Είναι πιο σικ να κοιμάται ο άστεγος δίπλα σε μια βαμμένη μωβ ζαρτινιέρα.

aKanonisti είπε...

@A.F.Marx...
Ω ναι...έχετε απόλυτο δίκαιο...
Θα μπορούσαμε μάλιστα να τον θάψουμε και εκεί...όταν ξεπαγιάσει από το κρύο... για να μην ξοδεύεται το αγαπητό μας κράτος..για λίπασμα και κατασκευές νεκροταφείων...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Paparistas!
Χρόνια πολλά, καλοί μου φίλοι.

Binnary logic είπε...

To xirotero ine kati pou poli efstoxa kapios exi anaferi stin teleftea ekdilosi kai kathos oli i super hi atenistas perpatusan stin Aiolou me ta taburla prospernusan dekades astegus pou prospathusan stis esoxes ton katastimaton na kimithun kai na profilaxtun apo to krio. Stin platia pou kanan tin ekdilosi kai pou theloun na tin xanakanun vriskonte i teleftees kavatzes gia aftus tous anthropous pou den exun pou na profilaxtun apo to krio. To xirotero kai to pio lipiro ine oti tin teleftea fora meriki apo to plithos prospathusan na tus xipnisun kai na tus epivalun na xorepsun mazi me tun VLAKENTINISTAS pou kanan oti i astegi itan paratheristes stin paralia tou falirou. ELEOS PIA me tus ilithious

Albus Genius είπε...

Επειδή πια εμφανίζεται η εξαιρετική σου άποψη ειρωνείας απέναντι σε μια δομημένη κοινωνία που προκαλεί το θάνατο μαζί με τους athenistas σε διάφορα blogs με τίτλο: και με τους athenistas και με τους saltaristas, θα ήθελα να πώ ότι κατά τη δική μου άποψη, σωστή ή λάθος, οι athenistas eso son las teorias saltaristas, οι athenistas δηλαδή είναι οι θεωρίες που πρέπει να παρακαμφθούν είναι μια δομή που εμφανίζεται υποστηρικτική του συστήματος για να διατηρήσει με τζάμπα (εθελοντική) εργασία, τάχα την ανθρωπιά και το "υγιειονομικό", "περιβαλλοντικό", αισθητικό κάλλος που το κράτος δεν μπορεί να διατηρήσει.Να επανέλθουν τα τσάγια των κυριών για λόγους "φιλανθρωπίας", και να καταλήξουμε στο υπέροχο: πρέπει να υπάρχουν δυστυχισμένοι για να μπορούμε να τους ελεούμε.Να μην αλλάξουμε το κράτος δηλαδή αλλά να το κάνουμε ανεκτό μέσα από θεωρίες αγαπησιάρικες. Αλλά οι athenistas δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς που το κράτος ανέχεται να πεθαίνουν ως ανεκτές απώλειες μιας ανασφάλιστης και απροστάτευτης εργασίας.

korinoskilo είπε...

απλα πανεξυπνο!!!!
τι να λεμε αλλο?
μονο εσυ μπορεις να τα κανεις αυτα ...

καλο βραδυ

korinoskilo είπε...

kala na peraseiiiiiiiiiiiiis!!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Asteroid: ... Ωστόσο, τόχω γράψει ήδη κι εγώ από καιρό: αν αποφασίσουν να αγγίξουν ζητήματα με κοινωνική χροιά θα πρέπει να αποκτήσουν πολιτική σκέψη και πολιτική προσέγγιση.

Δεν το βλέπω. Η πολιτική σκέψη προηγείται των στοχευμένων κινήσεων, δεν έπεται. Εξάλλου, αρκεί να δει κανείς ποιοι τους προμοτάρουν - μέσα και έξω από το διαδίκτυο - και θα αντιληφθεί ότι η πολιτική σκέψη και η πολιτική δράση είναι και γι αυτούς το ίδιο άγνωστες διαδικασίες.

Aλήθεια, εσείς ποια μάρκα σαμπάνιας - τόσο κατάλληλης για αλλαγή χρονιάς (!) - θα φέρετε στο πάρτυ;
(το σίγμα με γαλλική προφορά Ντόρας, παρακαλώ.)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Και μία τελευταία πληροφορία: Την πρωτοχρονιά δεν θα υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα να μας χαλάν το κέφι. Κάθε αχτενίστας θα φιλοξενήσει από έναν στο σπίτι του και θα μοιραστεί μαζί του μέχρι και την σαμπάνια του!

(το "σου", παχύ γαλλικό είπαμε)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Πέρα από το διεισδυτικό μέχρι πόνου πνευματώδες της ανάρτησης, θεωρώ πολύ σπουδαίο το ότι ανοίγει αυτή η συζήτηση.
Δεν ανήκω στην "ηγετική ομάδα" των Atenistas - ουσιαστικά δεν ανήκω πουθενά εγώ, για να λέμε την αλήθεια!!! - κι έτσι μπορώ να λέω ό,τι θέλω...
Θεωρώ, λοιπόν, σπουδαίες τις κινήσεις πολιτών, που κάνουν κάτι για την πόλη τους, τον δημόσιο χώρο. Και γι' αυτό και πρόβαλα και τους Atenistas, αλλά και όσες από τις πρωτοβουλίες τους παρακολούθησα - κι ήταν αυτές που είχαν να κάνουν με τον ευπρεπισμό της πόλης, την ανάδειξη της ιστορικής της διαδρομής, την επισήμανση κάποιων κακώς κειμένων.
Προβληματίζομαι, όμως, πολύ με την προσέγγιση του ζητήματος των μεταναστών και των άστεγων. Δεν αντιλαμβάνομαι την στόχευση των πρωτοβουλιών τους ούτε και το πόσο ουσιαστικά ευεργετική μπορεί νάναι μια βόλτα ξεσηκωτική στις γειτονιές των ναρκωτικών, της πορνείας, του λαθρεμπορίου. Πιστεύω ότι καλύτερα θάταν να έμεναν μακριά από τέτοια ναρκοπέδια μέχρι την στιγμή που θάχουν επεξεργασθεί μια θέση σαφή, συγκεκριμένη και αποτελεσματική. Θέση, που επίσης θα συνεκτιμά και τις παραμέτρους, που θέτουν εύλογα και οι Έλληνες πολίτες, οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι των γειτονιών αυτών, που έχουν και αυτοί δικαίωμα λόγου στο θέμα.
Τα προβλήματα αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες και την δυναμική τέτοιων κινήσεων πολιτών, που κινδυνεύουν, μάλιστα, να εξαγριώσουν τελικά τους πάντες εναντίον τους!
Εν ολίγοις, το μελομακάρονο και μια γουλιά κρασί δεν φτάνει, δεν λύνει τίποτε, η περιστασιακή "αγκαλιά" το ίδιο, από πίσω καιροφυλακτούν κυκλώματα πολιτικής προστασίας και κυκλώματα εγκληματικότητας, οικονομικά συμφέροντα ασύλληπτα, ζωές και περιουσίες κινδυνεύουν, "νοικοκυραίοι" εξανίστανται, παίρνουν καδρόνια και πέτρες. Κι οι Atenistas στην μέση - εγώ λέω "από αφέλεια", άλλοι λένε "με σχέδιο". Έτσι κι αλλιώς, όμως, είναι μια στάση αμφιλεγόμενη... δεν νοιώθεται εύκολα!

mahler76 είπε...

@Κατερίνα σ-Μ.
καλά αυτό με την σαμπάνια μάλλον τους ξέφυγε και ξεβράκωσε όλη την μουφιά των τρέντιδων χαχαχα

mahler76 είπε...

@Κατερίνα σ-Μ.
καλά αυτό με την σαμπάνια μάλλον τους ξέφυγε και ξεβράκωσε όλη την μουφιά των τρέντιδων χαχαχα